das

Recht op vrije keuze voor rechtsbijstandverzekerde weer uitgebreid

En opnieuw leiden de rechtsbijstandverzekeraars een gevoelig verlies. 

Als sinds enige tijd hebben verzekerden met een rechtsbijstandsverzekering recht op een vrije keuze van een jurist in een procedure. Het in behandeling nemen van de zaak moet nog bij de verzekeraar gebeuren, maar zodra het een procedure wordt dan heeft de verzekerde recht op zijn of haar eigen jurist te kiezen.

das

Tot gisteren hielden de rechtsbijstandverzekeraars halsstarrig vast aan een enge uitleg van de jurisprudentie. Een procedure is bij een rechtbank en zo werden de UWV procedure bij een bedrijfseconomisch ontslag en een bezwaarprocedure uitgesloten van de vrije keuze voor de verzekerde. 

Tot gisteren dus. Het Europees hof maakte gehakt van deze stellingen en op zogenaamde prejustiele vragen van de Hoge Raad bepaalde het hof dat ook deze procedures onder het recht van de keuzevrijheid van de verzekerde vallen.

Een goede zaak. Indien u dus een rechtsbijstandverzekering dan kunt u zich in een hoop gevallen op kosten van de verzekeraar laten bijstaan door de juristen van het juridisch adviescentrum. Voor de fijnproevers. Het arrest van het hof leest u hier.

 

 

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *